Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος


Σάββατο 26/6/2010
(Συμβάν: απο 19:00)

Μουσική, Θέατρο του δρόμου και ζογκλερικά για μικρούς και μεγάλους, εκεί... που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει. 

Στον ιστορικό τόπο που δίδαξε ο Πλάτωνας και στην πρώτη σχόλη που δημιουργήθηκε τότε, η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα διοργάνωσαν σε σημείο του αρχαιολογικού πάρκου θέατρο και δράσεις για παιδιά για ένα δημιουργικό διασκεδαστικό Σάββατο (26/6/2010).


Από τις 19:00 οι προετοιμασίες για την "έναρξη" των happenings έβαιναν πολύ καλά. Στο μεταξύ, ξυλοπόδαροι, νεράιδες που φούσκωναν μπαλόνια, καβαλάρηδες σε στρουθοκαμήλους και ζογκλέρ σε μια ρόδα έκαναν την αναμονή των μικρών πιο χαρούμενη και ένα καταπράσινο τοπίο να γεμίσει από χρώματα.
20:00 και οι μαριονέτες έχουν ξεκινήσει να κινούνται παρδαλά και έξαλα στους ρυθμούς της μουσικής του "υποτιθέμενου" πιάνου που παίζουν. Την ίδια στιγμή, ξυλοπόδαροι ασχολούνται με άτομα που βρίσκονται τριγύρω από το ημικύκλιο που έχει δημιουργήσει ο κόσμος για το θέαμα.
20:28 και ο κόσμος μεταφέρετε λίγο πιο μέσα στο πάρκο για να αντικρίσει ένα τελείως απλό, αλλά δελεαστικό και ενδιαφέρον, σκηνικό με... λευκές ταφόπλακες στο γρασίδι, brrr!!. Μια μίνι θεατρική κωμική παράσταση ξεκινά με πρωταγωνιστές μία κοπέλα κι ένα αγόρι οι οποίοι στο τέλος της μετατρέπονται σε σκελετοί βγαίνοντας απέ το πίσω μέρος των τάφων (πάλι brrrr! μούούουύ ουΟυΟυουΟυΟΥ!).
Διαβάζω στο έντυπο με το πρόγραμμα ότι είναι ώρα για την "παραμυθού" Χριστίνα Λιόγαρη, και πριν προλάβω να τελειώσω ακούω κουδουνίσματα στα δεξιά από τη θέση που βρισκόμουν. 20:40 η ώρα. Σιέλ στρωσίδι κατάχαμα, ένα μπαουλοβάλιτσο γεμάτο "μαγικά" σύνεργα και άλλο ένα κομμάτι λαχανί ύφασμα περασμένο σε δυο κορμούς δέντρων για την ατμοσφαιρική αφήγηση. Το παραμύθι με μια κουκιά παρακολουθείτε από τους μικρούς φίλους που συμμετέχουν ανελλιπώς. Ακολουθούν άλλες δυο παραμυθοιστορίες και η... παιδικά εκκεντρική παραμυθού μας αποχαιρετά γλυκά.

Η κορύφωση της βραδιάς ήταν μετά τις 21:00, συγκεκριμένα στις 21:50. Το συγκρότημα ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ παρεβρέθεικε για να κλίσει αυτή την ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά απο την Επιτροπή της Ακαδημίας Πλάτωνα. Έχει πιά νυχτώσει και καθήμενος στο γρασίδι, υπό το (ημί)φώς του πάρκου, ακούω μελωδίες και ερμηνείες χωρίς μικροφωνισμούς και ηχεία, παρεϊστικη κατάσταση. Μετά από λίγο, κόσμος γύρω μου, έχοντας στρώσει στη χλόη και με ποτήρια κρασί στο χέρι από το απέναντι ωραίο εναλλακτικό καφενεδάκι (Μοναστηρίου & Τηλεφανους γωνία) αφέθηκαν στο μουσικό σύνολο. Η βραδιά κύλισε ήρεμα σαν μια γνωστή παρέα ο ένας κοντά και διπλά στον άλλο.

Το Πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα γέμισε παιδικά γέλια και φωνές. Άτομα έμαθαν όσα δεν ήξεραν για την ιστορία αυτού του αρχαίου τόπου και βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν μια δημιουργική, και με σεβασμό στο περιβάλλον, ημέρα. Είμαι πολύ τυχερός που γράφω εγώ αυτό το άρθρο και που βίωσα την ομορφιά και τον πλούτο αυτής της αναπαλαιωμένης περιοχής του Πάρκου. Και όλα αυτά... ΔΩΡΕΑΝ.
Αξίζει να το επισκεφθείτε και να έχετε γνώση για τις δωρεάν δραστηριότητες του συλλόγου που γίνονται συχνά στο Πάρκο.

/Φωτογραφίες/

cooming more photos / έρχονται περισσότερες φωτογραφίες

/Video/
 ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: