Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ευτράπελο στην οδό Γορδίου και το χέρι της νοηματικής!

γράφει ο Καλές

Ευτράπελο γουστόζικο και τραγελαφικό συνέβηκε εχθές το απόγευμα 23/7/2014 γύρω στις όκτω και κάτι σε πολυκατοικία της οδού Γορδίου κάθετα της Επιδαύρου.

 Όλα ξεκίνησαν όταν περίοικοι, περαστικοί και θαμώνες των γύρω καφέ-μπάρ
στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα (Αγίου Κωνσταντίνου) οσφρήστηκαν μιά δυσάρεστη μυρωδιά καμένου ξύλου που προερχόταν απο το στενό της οδού Γορδίου.

οδός Γορδίου στον Κολωνό
Την ίδια στιγμή, καθώς σήκωσαν τα ματόκλαδα τους εις ψηλά τον ουρανό, αντίκρισαν στην ατμόσφαιρα μία νεφελώδης πάχνη που προερχόταν απο ρετιρέ συγκεκριμένης πολυκατοικίας και η οποία όλο και συσωρεύονταν στο στενό και ξέφευγε απο αυτό σε κάθε κατεύθυνση, με τελικό πόρισμα όλων ότι το ρετίρε (ή διαμέρισμα) καίγεται.

Ξαφνικά σε δευτερόλεπτα στο σημείο, και κοντά σε αυτό, έγινε μέγας αλαλαγμός με γυναικόπαιδα, παππούδες, άνδρες και κάθε λογής φυλή να συρρέουν απο την πλατεία κοντά στο στενό για να μάθουν τι συμβαίνει.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα απο την έναρξη του συμβάντος, κατεύθασε και η πυροσβεστική που καλέσθηκε απο ανθρώπους που έβλεπαν το περιστατικό.

Λίγο πρίν απο αυτό κι ενώ η πάχνη όλο και πύκνωνε πιό σκούρα, τα βλέματα παρατήρησαν να βγαίνει κι ένα χέρι που έκανε νοήματα σε αυτούς μεταφράζοντας το άλλοι ως "δεν υπάρχει πρόβλημα, όλα υπο έλεγχο" και άλλοι ως "βοήθεια, καιγόμαστε, καταστρεφόμαστε!".

 "Οι σειρήνες της πυροσβεστικής σταμάτησαν και τότε ο συνοδηγός του ενός απο τα δύο οχήματα έσπευσε κατά το μέρος εκεί αλλά αμέσως γύρισε πίσω, μπήκαν στο όχημα κι έφυγαν"

Το τελικό πόρισμα της υπόθεσης λοιπόν δεν ήταν κάτι άλλο απο κάποιους που ήταν στην βεράντα τους και άναψαν κάρβουνα ή κάτι παρεμφερές για να ψήσουν σε εξωτερική ψησταριά και μιά λάθος κίνηση φούντωσε την καπνιά που προκαλείτε απο το ψήσιμο.

Ίσως τα κάρβουνα ή τα παρεμφερή που τους πούλησαν να ήταν κινέζικα ή αγορασμένα απο το 1 ευρώ (1 με 1, one).
Προσοχή λοιπόν στις ποιότητες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: